Dagen jag skrev om här. Vi ska ha möte med förskolan. Dessa möten har tidigare varit trevliga, men idag tror jag att det blir en annan stämning och framför allt en annan ansträngning.

Jag vill inte smutskasta förskolan för den är toppen och personalen gör ett fantastiskt jobb. Men det ska blir riktigt intressant att höra rektorns förklaring till varför inte vi får någon information om vilka förändringar som gjorts på personalsidan den här terminen. Kanske är det fortfarande oklart, t o m personalen verkar osäkra i frågan. Ett är då säkert. Vi har hört från personalen att man har dragit ner på Elviras resurs från 100 %  till 40 %. Personalen har även bjudit in rektorns chef till mötet. Det senaste är nämligen att ordern kommer från henne och det låter ju rimligt. Men VARFÖR informerar ingen oss?

Hur som helst, mer lägligt än så här kunde det inte bli. Att vår lokaltidning idag publicerar en artikel om hur pengar till barn i behov av extra stöd fördelas och till vilka de tilldelas. Jag citerar de två sista styckena i artikeln

– Rektorn kan aldrig säga ”Vi fick inga pengar så vi kan inte hjälpa ditt barn”, säger Bodil Mellgren.

– Som förälder ska man inte behöva fundera över var pengarna kommer ifrån. Det åligger verksamheten att ge barnet stöd oavsett om de får extrapengar eller inte.

 

Önska oss lycka till.

 

Wow! 5 kommentarer till inlägget “Nu är dagen här”

 • Ylvisen skriver:

  Lycka till!

  Vi får oxå känslan av att bli bortglömda så där lite med flit 🙁

  Kram

 • Åsa skriver:

   Låter ju helt otroligt att de ska sänka resursen från 100 till 40%!!!  Hoppas verkligen det ordnar sig för er, stor kram Åsa m familj

 • Malin Dareberg skriver:

  Stort lycka till, Erika och keep us posted!! /Malin D

 • Jessica skriver:

  Lycka till!

  Än så länge har Hjo kommun skött allt med Ebba exemplariskt,men det är tråkigt att så många ska behöva kämpa för sina barn!

 • Jessica skriver:

  Lycka till!

  Än så länge har Hjo kommun skött allt med Ebba exemplariskt,men det är tråkigt att så många ska behöva kämpa för sina barn!

 • Kommentera inlägget