Bolibompa-välling

Vi började dagen framför Bolibompa som vi alltid gör klockan sex. Än så länge var alla glada. Kort därefter fick Elvira sina första trosor på sig. Och kort där efter kom första olyckan, och andra, och tredje. Så småning om kom fjärde, femte och sjätte. Jag hade verkligen ingen aning om att Viran var en sån skvättare. När sjätte trosan var av och klockan slog lunch åkte blöjan på. Som ni förstår finns det inga bilder från förmiddagen. Jag hade fullt upp med annat dvs lekarna jag berättade om tidigare.

Film-tajm

Efter middagsluren var Elvira seg. Hon sov inte lika länge som vanligt eftersom hon fick sova i vagnen. Vi har målare i våra sovrum, som målar om våra fönster. Två unga killar som snackar om att ligga och bränna på stranden, köpa ett-årspresent till tjejen och annat trivialt som får en småbarnsmamma att känna sig riktigt gammal. Men vi ger igen. De har fått bästa möjliga preventivmedel när de målat färdigt här.

Riskfyllt

När Viran piggnade till blev det svårare att sitta still, men att hålla blicken från tv:n går ju inte. Därför avbröts det riskfyllda buset i soffan ganska snabbt. Innan Någon fick ännu en bula i huvudet.

Bad-tajm

Istället badade barnen en stund. Men Elvira tyckte det blev för varmt så hon gick in…

Babbel babbel

…och talade i telefon. Hon håller luren som mamma, med axeln.

Självklart ville inte Elvis vara på samma ställe, så han lekte ute. Mamman sprang emellan. Medan jag var ute och tittade till Elvis hade Elvira pratat klart och sysselsatte sig istället med att…

På språng

…rulla ut rullen med två-literspåsar. Jättekul! Medan jag rullade upp två-literspåsarna och tittade till Elvis igen så…

Ta mig om du kan

…tog Elvira itu med tre-literspåsarna.

KuddkrigKuddkrigBoom!

För att få ungarna på samma ställe hade vi kuddkrig en stund. Det var uppskattat.

Tredje glassen för dagen

Middagen var stillsam som omväxling. Den var nästan lite tråkig. De satt som tända ljus och åt sin korv stroganoff. Tråkigt är skönt. För då fick jag också äta. Enda fördelen med att pappan inte är hemma kan möjligtvis vara att maten inte tar slut. Vi har ätit rester hela veckan. Varvat mellan korv stroganoff med ris och köttfärssås och spagetti.

Vad ska man säga?

Hela förmiddagen var hon utan blöja, inte en droppe hamnade i pottan. Inte ville hon sitta där någon längre tid heller. Under eftermiddagen behöll vi blöjan på. Men när vi skulle göra nattbestyren. Då! Då går hon och sätter sig självmant. Till och med med en tidning! Dock med blöja och trosa på.

Jag har inte bestämt mig om vi har gett upp eller ej. För tidigt att avgöra antar jag. Hon får väl springa och markera några dagar. Utomhus.

Nu har jag väl ändå kompenserat för veckan som gott? Puh! 🙂

Wow! 8 kommentarer till inlägget “Fredagen den 26 juni”

 • Farfar skriver:

  Tack tack!
  Du har uppfyllt kvoten mer än väl. Härliga barn. Påhittighet är bra men kanske inte alltid?
  Kuddkrig tycks dom gilla.

  Kramar
  Farfar

 • Pappa skriver:

  Tack!!

  Nu längtar man hem ordentligt, men snart är jag på plats igen.

 • caroline skriver:

  härliga bilder!! bävar lite för det där med potträning, men intalar mig att det ligger långt fram i tiden…nästa sommar kanske…. eller nästa igen 🙂

  hoppas ni får en härlig helg..inne eller ute, vad viran och elvis nu väljer 🙂
  kram caroline

 • Åsa skriver:

  Ja, du Erika…vill ge dig nobelpriset i tålamod, ork samt att vara världens bästa mamma……

  Tänk om 10 år när du sitter och berättar detta för Elvis å Viran, då kommer Ni att skratta så gott åt detta. Barnen kommer naturligtvis att förneka allt detta, men det är då bildbevisen plockas fram *ler*.

  Virans påhittighet är det inget fel på, go Viran go. Undra vad som rör sig där uppe under hårfästet, ett litet tombola, man vet aldrig vad som komma skall. Precis som på Mira, får sina infall lika fort som en gris blinkar…hi hi.

  Kram på er i värmen

 • Helena skriver:

  Oj, vad jag har fnissat när jag läst dina senaste inlägg. Låter som ett mycket intensivt sommarlov! Jag minns hur det var när mina killar var i samma ålder – inte fasen var det semester. Men så går ju tiden så fort och nu ser jag knappt röken av dom under en dag….

 • Anneli skriver:

  Vad är det som är så speciellt med plastpåsar, folie, gladpack?? Här finns en röjare till som bara älskar denna lådan i köket.
  Tack förresten för gratulationen på bloggen och ett stort grattis till Elvira i efterskott.
  Ja det skiljer ju 51 veckor precis som du skrev.
  Hälsn Anneli och Linn

 • Madliene skriver:

  Vilken kondition du måste få för att springa sådär fram och tillbaka med barnen…! Lycka till med fortsatt pott-träning! 😀 kramar

 • Timmy Timmpan Bulan Olsson skriver:

  Har hon blöja på sig en?

 • Kommentera inlägget