Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Jag har frågat pappan också, han vet inte heller. Men jag tror att det var ett bra möte. Vi fick framföra vår kritik, de vet var vi står. Och personalen står på vår sida. Rektorn får stå själv på den andra.

Men att det ska vara så märkligt. Att man ska linda in saker istället för att krasst säga ”Vi har inte pengarna längre” eller ”Vi måste lägga pengarna på annat” så säger man ”Vi tycker att Elvira ska ha tillgång till alla i personalen”, ”Alla ska finnas till för och känna Elvira”. Och det låter ju som en fin tanke. MEN så är det ju redan, sedan 18 månader tillbaka. Det förstod inte rektorn. Trots att vi alla påpekade att all personal på avdelningen har haft egen tid med Elvira. En har ansvarat för rollek, en annan för spel, en annan för utflykter osv. Allt för att stimulera socialt samspel. Alla har dokumenterat, alla har utvärderat, alla har gjort det jättebra. Alla har gjord det eftersom medlen har funnits. Nu ska man alltså fortsätta på samma sätt men med en person kort men med samma antal barn.

Här rycker man bort mattan under Elviras fötter när hon har 8 månader kvar av sin förskolevistelse. I rena pengar handlar det om en halvtidstjänst. Men för att kompensera detta tar man nu istället in en specialpedagog som ska ge personalen verktyg för att planera verksamheten utefter de nya förhållandena. Man kommer också behöva ta in vikarier för att vår resurs ska få sin planeringstid. Så frågan är om man inte är dumsnål i längden.

Hur som helst så har man svikit Elvira. Nu tar vi vecka för vecka och ser vi att det inte blir bättre får vi ta skollagen i ena handen och megafonen i den andra. Som om man inte hade annat att göra.

 

Wow! 4 kommentarer till inlägget “Mötet”

 • Ylvisen skriver:

  Hm…

 • Lotta skriver:

  Jag befinner mig i samma situation-fast värre. Vår Sara, 3 år har 30% resurs, utlagt på den ordinarie personalen. Ingen extra person här inte. Och jag säger som du-som om man inte hade annat att göra förutom att strida för sånt som borde vara självklart. Jag håller på er!

 • Mamman skriver:

  Mitt tips är att skriva ut förskoleplanen och skollagen med avsnittet som handlar om förskola och hänvisa till dem, citera dem i ett mail. Visa att hon behöver stöd för att uppnå kraven. Hota med att gå till tidningen. 

 • Överbefolkat var det här | Söt & Snygg skriver:

  […] får en chans till återhämtning som man märker hur mycket kraft vissa saker har tagit. Som det där med förskolecheferna. När vi var klara med den konflikten slog tröttheten till. Man blir liksom […]

 • Kommentera inlägget