Elvira på väg till ”skolan”, redo att hugga i med arbetshandskarna på.

Hej hallå!

Ledsen om uppdateringen svikit igen. Men dagarna bara går, en klyscha jag vet, men det är ju så det är. Inte sant?

Idag var första riktiga dagen i skolan för tusentals barn i vårt avlånga land som äntligen fått sommar. Stora dagen med upprop och samling och nya bekantskaper. Elvira har haft en veckas mjukstart med inskolning och en veckas hårdkörning med långdagar på fritids, då pappan var bortrest och mamman jobbade heltid. Så dagen till ära var hon varm i kläderna. Och det verkade som om hon uppskattade att verksamheten kom igång med rutiner och ordning och reda. För samling är ju nästan det bästa Elvira vet. Det bästa efter glass.

Elvira tillhör gruppen valarna och de är 26 stycken barn, både nollor och ettor. De har samling tillsammans på morgonen för att sedan delas upp klassvis. Efter lunch är det fritids. Fritids för totalt 89 barn! Behöver jag säga att vi är glada för hennes resurs. Och magkänslan säger att det blir bra det här. Elvira är så lätt att ha att göra med, hon anpassar sig och är positiv till det mesta.

Elvis verkade också nöjd med dagen. Förra veckan var lite seg, mest småbarn. Elvis som umgåtts mycket med de äldre barnen tycker att det är tomt nu när de börjat skolan. Och det är svårt att förstå varför inte han får börja när kompisarna gjort det.  Tyvärr är det väldigt få fyra- och fem åringar på förskolan i år, men idag kom de flesta tillbaka.

Hoppas att era barn har haft en bra första dag. Och att kommande dagar så förblir!

En enda ensam kommentar till inlägget “Nollan, sexårs, förskoleklass”

  • Sara skriver:

    Finaste skol tjejen!

  • Kommentera inlägget