Jag försöker handla ekologiskt så långt det går. Vi undviker light-produkter helt och hållet. Vi köper sällan halvfabrikat. Jag har bytt ut hygienprodukterna till naturliga alternativ. Helst inga plasttryck på kläderna. Så lite kemikalier som möjligt tänker jag. Jag tänker att vi försöker undvika cancer. Vi bevarar barnens organ nya och friskt röda, eller vad de nu har för färg. Och vi besparar miljön.

Jag lagar alltså maten från grunden, nästan alltid. Elvira äter sällan hela middagsportionen, hon petar lite. Om det inte är fisk förstås, då sitter hon till och med stilla.

Tidigare i veckan rapporterade TV4 nyheterna sin granskning av maten på landets förskolor. De hade följt maten under tre veckor på 75 förskolor i landet . Elvis förskola var med i granskningen. Den serverade mest hel- och halvfabrikat av alla. Hela 12 av 15 dagar. Förskolan hämtar maten från skolköket i Elviras skola. Där värms maten upp. Maten kommer från Sodexo.

Var jag vill komma?
Jo,  nästan varje dag har Elviras resurs skrivit i hennes dagbok, ”Elvira åt bra, två portioner”.

Sisyfosarbete?

 

Bild från Folkhälsoguiden

 

En enda ensam kommentar till inlägget “Mumsfilibabba”

  • Ylva Boman skriver:

    Ja jag förstod ju förstås inte din slutkläm osmart som man är…. 🙂 Men att handla ekologiskt är bra, det brukar jag med försöka göra till stor del.
    Va roligt att Elvira tagit ett stort steg i språkutvecklingen, toppen! Skönt att du slapp ta fram paragraferna.
    KRAM ylva

  • Kommentera inlägget